November Holland Swap

November 2010 Holland swap.
Een onderwerp waar niet iedereen iets mee had, maar waar toch weer hele verrassende en mooie resultaten uitgekomen zijn.
In 1936 schreef Hendrik Marsman in zijn gedicht, Herinnering aan Holland

Denkend aan Holland
zie ik breede rivieren
traag door oneindig
laagland gaan

het gedicht is nog langer hier kun je het hele gedicht lezen: http://4umi.com/marsman/herinnering

Hier zie je waar wij anno 2010, wij van de Creativie Chaos aandenken als het over Holland gaat.Lea Knape zei spontaan: "ja, ik doe mee" en heeft voor deze swap een prachtige kaart gemaakt met Hollandse Huisjes en natuurlijk Tulpen uit Amsterdam. Ook heeft ze een bijpassende ATC als bedankje gemaakt. Het setje is in mijn ogen
perfect. De hoofd kleur is paars en komt hier heel mooi uit. De achtergrond stempel is ook heel mooi.

.


 


 
Mark Sloof zei:
"Moeilijk thema Holland, maar wel een leuke uitdaging. Ik doe mee". Hij heeft er ook iets moois van gemaakt. Het is een weird scenery geworden. Ontzettend leuk en knap. De titel van de kaart is Kinderdijk in de bergen.
Mark: "Het is een photoscape van een foto die ik ooit in Kinderdijk genomen heb.
De originele foto heb ik ook bijgevoegd. Het enige dat ik toegevoegd heb zijn
bergen en een koe. Beide stempels zijn van Stampscapes. Ik heb alles ingekleurd
met Derwent potloden".
Groeten, Mark
  
Monique Ernst: "Bij mij hetzelfde als bij Riet, heb helemaal niks met Holland dingen maar vind het wel een uitdaging dus ik doe mee..."

En kijk wat het geworden is. Een oer Hollandse fiets met een Hollands huisje op de achtergrond. De geruite achtergrond is ook mooi van kleur verloop. De letters zijn geembossed.

Bloemetje met embos techniek gemaakt en op een encaustic art achtergrond? Erg mooi om te zien. En een bloemetje is volgens mij ook typisch Hollands.

De derde ATC is een echte Hollandse traditie en mocht niet ontbreken bij deze swap. Monique heeft gekozen voor Sinterklaas. Hij kijkt niet echt vrolijk en Piet die staat achterhem een beetje vrolijk te doen. Volgens mij staan ze op de boot te wachten. Vandaar zie ginds komt de ...
Corrie Schouten melde zich ook spontaan aan en stuurde de volgende ATC's  
Puur Hollands molens, riet pluimen leuke Holland collages.
De zeilboot en koestempel zijn van Creamotion. Ingekleurd met Derwent potloden. Blijft een mooi techniek en een mooi resultaat geven. De molenstempel is onbekend welk merk.

Riet (Harikini): " Jip ik doe mee, moet zeggen, het is geen onderwerp wat in mijn straatje ligt. Maar dat maakt de uitdaging des te groter" Riet deed mee met een kaart en 3 ATC's iets wat ook kan natuurlijk. Je kunt zo vaak meedoen als je zelf wilt.
Prachtige kaarten met de overbekende tulpen in het Hollandse rood wit blauw iets wat in stempel werk en papier gebruik terug komt. Tulpen stempel van Almerina Art, achtergrond stempel spetters van Recollections, Stempelinkt Stazon, ingekleurd met Derwent potloden.

De ATC´s zijn ook weer helemaal Hollands. Hoe mooi gevonden VOC en natuurlijk ook de Sinterklaas traditie, en niet te vergeten de Nederlandse kunstschilder Vincent van Gogh

Vincent van Gogh stempel van Sirius, randje onbekend. Gesponst met Distressinkt en ingekleurd met stiften
 
VOC teken uit papier geknipt, vogels met grijs gestempeld zijn van de stempelwinkel.
Zee en lucht gesponst, golfjes met de witte gel pen gemaakt. Boot gekleurd met Derwent. Het schip is van een piraten setje, in een speelgoedwinkel gekocht.
Sint en Piet Stempels zijn onbekend, gesponst met distress inkt, gekleurd met Derwent en afgewerkt met glitterpen.
Mariejan van ´t Hart
Oost west thuis best. Een Hollandse spreuk. Samen met klompen en een delftsblauw tegeltje met molen, op een achtergrond van koeienvlekken.
De kleuren rood wit blauw van de Nederlandse vlag zitten er ook in.
Stempels zijn van Sirius Ready to Stamp sheet, Holland. Ingekleurd met Prisma potloden. Gestempeld met Stazon en Versafine